Glasvezel internet Zwijndrecht Vergelijk direct alle glasvezel providers en bespaar jaarlijks tot wel €79


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen met een betrouwbare verbinding? Overweeg dan beslist glasvezel internet Zwijndrecht. Internet via glasvezel gaat via haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Signalen worden met de snelheid van het licht getransporteerd. Dankzij deze techniek geniet je van een internetsnelheid oplopend tot 1000 Mbps. Van storingen heb je nauwelijks last. Ook als je met velerlei laptops en smartphones tegelijk verbonden bent. En daarbij komt: elke provider (KPN, Telfort, Caiwai) mag internet, tv en telefonie activeren middels glasvezel constructies. Hierdoor kan jij verschillende pakketten kiezen. In Nederland kennen we al 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is snel en wordt in steeds meer wijken en gemeenten geactiveerd. Nochtans is het nog niet aangeboden in alle plaatsen. Direct achterhalen of glasvezel in Zwijndrecht al te bestellen is? Doorloop de postcode-check en vergelijk alle glasvezel abonnementen van april 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de plannen m.b.t. internet via glasvezel in jouw wijk? Via deze pagina vind je fundamentele adviezen. Kies een van de veelgestelde vragen, en je bekijkt direct bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Zwijndrecht
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Zwijndrecht?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Zwijndrecht?

Glasvezel vergelijken Zwijndrecht april 2024

Meteen glasvezel providers in Zwijndrecht vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Om die reden concurreren de verschillende aanbieders. Internet pakketten met elkaar vergelijken is hierom heel slim. Maar hoe werkt dit? Geholpen door glasvezelinternetaanbieding.nl vergelijk je direct de landelijke internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit doe je met behulp van het volgende stappenplan:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Behoort Glas niet tot de opties? Dan ontdek je dit eigenlijk meteen.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je checkt moeiteloos alle bedrijven die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en bestel jouw pakket meteen online (of bekijk internet van Youfone).

Voordelen van een glasvezel pakket in Zwijndrecht

 • Constante verbinding
 • Sneller dan ADSL en kabel
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Geniet van alle HD zenders
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Alle apparaten verbonden
 • Kabel & ADSL net zo duur
 • Ideaal voor downloaden grote bestanden

glasvezel internet Zwijndrecht


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes samengesteld met uniek glas. Via deze techniek worden bestanden met ongelofelijke (licht) snelheden verstuurd. Dit gebeurt door middel van lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt eigenlijk constant aan- en uitgeschakeld. Dit resulteert in speciale patronen. Dit wordt omgezet tot bruikbare data. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. Deze glasvezel internetverbinding transporteert dus zeer snel stukjes data over enorme afstanden. Hierdoor is het glasvezel pakket zo veel sneller dan de kabel en in het bijzonder ADSL.

Hoe werkt dit?
Signalen die tot stand komen n.a.v. een internetpagina openen, series kijken en telefoneren worden vertaalt naar digitale signalen (denk aan nullen en enen). Als we het hebben over glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Aan- en uitschakelen werkt ontzaglijk gauw. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Om die reden is een glasvezel aansluiting Zwijndrecht zo enorm snel. Populaire online games spelen zoals Doom 2, op het moment dat een ander een tv-programma al sNieuwe Buren afspeelt op zijn/haar Asus Transformer Book tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Blof afspeelt op een Sony Xperia XZ smartphone. Het behoort ineens tot de mogelijkheden.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Modem - Router

  Transformeert de lichtsignalen naar bruikbare signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerkkabels

  Kunnen direct worden verbonden met tv’s, laptops, tablets en meer. De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Snelle verbinding

  Het gevolg? een stabiele en gigantisch snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Zwijndrecht?

Het lijkt erg aantrekkelijk, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Zwijndrecht? Dat hangt af van verschillende factoren. Voor welke aansluiting ga jij? Wil je ook een TV-abonnement, en willen jullie ook bellen? En niet onbelangrijk: hoeveel Mb/s internet wil je? Dit heeft allemaal invloed op de tarieven van je (alles in 1) pakket. Hierna bekijk jij de tarieven van enkele populaire glasvezel abonnementen.


Aansluiting Soort contract Verbinding Tarieven
XS4All Alles-in-1 Smart 80Mbps €67,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Internet en Bellen 500 / 500 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Buitengewoon Slim 300Mbps €63
Online Glasvezel 200 Alles-in-1 200Mbps €65,5
KPN Glasvezel Internet en TV 100 Mbps (incl. Bellen) 100Mbps €64,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 100 internet+bellen 100Mbps €45
Fiber Internet 100 + TV 100Mbps €54,95

Disclaimer: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Zwijndrecht afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en ontdek snel wat de fibre opties zijn. Bekijk ook de mogelijkheden voor: glasvezel aanbieding in Slijkenburg afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Gun jij jezelf de vele voordelen van reusachtig snel internet? Maar wil je geen hoge prijzen betalen? Wij bieden tools voor het zoeken naar het goedkoopste internet-abonnement van Zwijndrecht. De maatschappelijk consensus is dat glasvezel erg kostbaar is. In de praktijk valt dat allemaal wel mee. “Glas” is vaak even duur als kabel + ADSL contracten. Selecteer je alleen het internet, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? In die situatie bestellen jullie al betaalbare abonnementen voor €25 – €30 per maand.

Tips bij het overstappen naar een voordelig glasvezel abonnement:

 • Ga niet blind voor de hoogste snelheid. Hoef je niet met veel devices het net op? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Laat “televisie” achterwege. Vandaag de dag stream je gemakkelijk gemiste programma terug.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Stap regelmatig over. Leveranciers stunten met schitterende hoge aanbiedingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Zwijndrecht. Tegenwoordig treffen jullie aanbiedingen die beginnen bij minder dan 20mb/s en oplopen tot maar dan 500mb/s. Veel internet-bedrijven bieden een 3-in-1 pakket met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Maar, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Maatschappijen als Tweak, Netrebel en Fiber bieden dit al aan. Zo bekijk je in topkwaliteit topfilms als The Help en materiaal van eigen bodem zoals Kauwboy met jouw SmartTV, iPad of smartphone. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex zonder problemen (Full HD). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Zwijndrecht?

Welke internetsnelheid past bij mij?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s dan kun je alles doen wat je wilt. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Ga voor jezelf eens goed na waar jij internet voor gebruikt. Blijft jouw gebruik beperkt tot e-mailen, social media, filmpjes kijken, browsen? Dan is een groot pakket (300 Mb/s) niet ons eerste advies. In het overzicht hieronder doorzoek je een klein advies voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Zwijndrecht.


Gebruikerstype Contract Grootte huishouden. Bezigheden
Gewoon 20 Megabit 1 tot 2 muziek luisteren, e-mailen, browsen, filmpjes kijken. De reguliere bezigheden dus.
Familie 40 – 80 Mb/s 2 tot 4 Surfen op het web, NPO of Videoland filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Lekker snel 100 – 150 Mb/s 4+ Met meerdere mensen tegelijkertijd snel gamen, muziek luisteren, uploaden.
Super vlug 250 Mb/s 5+ Met het oog op de toekomst: Videoland of NLziet full HD (4k) streaming, heel veel devices met WIFI verbinden.
Heavy-user 500 – 1000 Mb/s Grenzeloos No limits. Internet games, streamen in 4k met alle leden van het gezin en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Zwijndrecht?

Glasvezel is enorm populair. Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. Op naar de 5.000.000! In en rondom de gemeente Zwijndrecht zijn er volop ontwikkelingen. Een relevant vraagstuk is: Is in Zwijndrecht glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en doorzoek in no-time wat de huidige toestand is in jouw woonplaats. Hoe gaat dat precies? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). Daaropvolgend vind je bij het kopje ‘verbindingen’ de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Per mogelijkheid tref je een vinkje of kruisje. Hierdoor zie je ogenblikkelijk of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, Caiwai, KPN al verkrijgbaar is. Je treft hier ook uitgebreide info over Glasvezel internet It Heidenskip.

Glasvezel aanleggen Zwijndrecht
Lijkt jou dat wel wat, het snelste internet? De aanleg van een glasvezel verbinding is onmisbaar. Het traject van glasvezelaanleg in Zwijndrecht kan flink in de papieren lopen. De leveranciers checken allereerst of hier animo voor is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan er gegraven worden. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Zuid-Holland.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?